Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk

Marianne Kuiper is Senior medewerker bij Farmatec. Wat houdt haar werk in?

Naast haar werk voor de afdeling Farmatec is zij betrokken bij diverse CIBG-brede projecten.

Marianne Kuiper
Beeld: ©CIBG

Farmatec is de afdeling van het CIBG waar het gaat het om de kwaliteit, beschikbaarheid en betaalbaarheid van geneesmiddelen, medische hulpmiddelen en bloedproducten. Ik coördineer de werkzaamheden rond de medische hulpmiddelen. Daarnaast ben ik betrokken bij diverse CIBG-brede projecten zoals het archiefproject SNIP en het nieuwe klantcontactsysteem. Ook verricht ik, samen met een andere collega, de beveiligings- en risico-analyses in het totale proces voor een bepaald product.

Wat maakt jouw werk bij het CIBG leuk?

Mariannes huidige functie is afwisselend, maar ook haar loopbaan van meer dan 40 jaar was verre van saai. Een paar jaar na haar havo-examen startte zij bij VWS. Toen een deel van het werk van het ministerie naar het toen nieuwe CIBG ging, ging zij ook mee. “Ik heb tal van functies vervuld, door de hele organisatie heen. Bijvoorbeeld voor het BIG-register, voor de start van Jaarverantwoording Zorg en bij het Klantcontactcentrum waar ik maar liefst 8 jaar heb gewerkt. Overal leer je weer wat. Sommige functies kwamen op mijn pad, voor andere werd ik gevraagd. Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk.”

Prima samenwerking, goede sfeer

Marianne noemt de prima samenwerking binnen haar team. “We houden rekening met elkaar, op andere afdelingen hier werkt dat ook zo. We weten elkaar te vinden. Ook in sociaal opzicht is het CIBG een fijne werkgever. Voor de coronacrisis werden er veel gezellige dingen georganiseerd zoals informatieve lunchbijeenkomsten, gezellige kerstborrels, een jaarlijks dagje uit. De fysieke ontmoetingen mis is nu wel.”

Hoe belangrijk is ICT voor jouw werk?

“ICT heb ik enorm zien groeien in de loop der jaren. Het is belangrijk voor ons werk. De samenwerking tussen ICT en business moet goed zijn. Uiteindelijk zit je hier allemaal voor hetzelfde, namelijk het beste product neerzetten voor de burger die onze systemen gebruikt.”

Wie zou moeten solliciteren bij het CIBG?

“Betrokken mensen met hart voor de zaak, die weten waar ze het over hebben,” aldus Marianne. “Wil je hier gedijen dan moet je niet op je eilandje gaan zitten, de wil tot samenwerken moet in je zitten. Je moet open staan voor wat er speelt binnen, maar ook buiten jouw team. Het belangrijkste is klantbewustzijn. Wat je functie ook is binnen het CIBG, het gaat erom dat jij voor de klant, of burger zo je wilt, de meest gemakkelijke oplossing zoekt. Stel een klant vraagt 30 exportverklaringen ineens aan. Dat is uitzonderlijk. Dat kun je zo laten maar je kunt ook de klant bellen of dat echt de bedoeling is. Meedenken met de klant, in elke functie, staat hier hoog in het vaandel.”

Wat vindt een nieuwe collega bij ons?

“Een verbazende hoeveelheid aan heel diverse producten. We leveren voor elk van die tientallen producten kwaliteit af, we staan hier echt voor ons werk. En als je bij ons begint, word je goed opgevangen en ingewerkt. Er is aandacht voor jou als nieuwe collega, je voelt je welkom. Tot slot vind je binnen het CIBG een grote diversiteit aan collega’s. Divers qua leeftijd, dienstjaren, achtergrond, afkomst en opleiding. Iedereen die zich vanuit betrokkenheid wil inzetten voor de klant, is hier welkom.”

Wat kan het CIBG jou bieden?

Het CIBG heeft uiteenlopende vacatures.

Meer lezen?

Bekijk ook de verhalen van andere CIBG medewerkers.