CIBG is een dynamische organisatie in de groei

Pascal Gillisse is applicatiemanager. Wat houdt zijn werk in?

Of zzp’er Pascal Gillisse interesse had om bij het CIBG te komen werken tijdens de coronapandemie? Na één gesprek was Pascal verkocht.

Het CIBG deed verschillende projecten rond corona. Wat een geweldige kans om vanuit mijn vak bij te dragen aan de bestrijding van de pandemie! Ik vind het hier nog steeds geweldig en ben blij dat mijn opdracht is verlengd. Het CIBG is een dynamische organisatie die wil groeien om meer te kunnen betekenen voor Nederland. Het is een laagdrempelig bedrijf met opvallend weinig hiërarchie voor een overheidsorganisatie. Of je nu ingehuurd bent of vast in dienst, je krijgt hier veel vrijheid en je vindt een luisterend oor voor je ideeën.

Pascal Gillisse ten voeten uit
Beeld: ©CIBG

Gebruikers: geen last van bureaucratie

Als Applicatiemanager voert Pascal de technische regie over de applicaties van de afdelingen Bedrijfsvoering en Farmatec. Bij Farmatec gaat het om de kwaliteit, beschikbaarheid en betaalbaarheid van geneesmiddelen, medische hulpmiddelen en bloedproducten. ”Ik heb groen licht voor de nieuwbouw van de applicaties van Farmatec. Vanuit de ICT-kant is ons doel dat de gebruikers van de nieuwe applicaties geen vertraging ondervinden door de bureaucratie. Stel, je vraagt een exportnotificatie aan voor medische hulpmiddelen, dan wil je toch dat het soepel verloopt? We werken bij de bouw van applicaties met standaarden: herbruikbare blokken, die we CIBG-breed inzetten. Heel efficiënt: wat we leren bij applicatie A, wordt meteen doorgevoerd bij de overige applicaties.

Van data naar informatie

Pascal is ook nauw betrokken bij het project Datagedreven werken. “Via een te bouwen dataplatform maken we de veelheid aan data van het CIBG inzichtelijk en waardevol. Zodat het informatie oplevert op basis waarvan je verantwoorde beslissingen kunt nemen. Met het dashboard dat deze informatie ontsluit, kunnen we straks snel en gemakkelijk antwoord geven op vragen van bijvoorbeeld de minister. Maar ook trends signaleren. Voor een overheidsorganisatie is dit een nieuwe en dus spannende benadering. Het biedt straks veel mogelijkheden, maar ook juridische uitdagingen. Daarom spelen in het programmateam ook onze juristen een belangrijke rol. Een uitdagend programma met heel veel verschillende aspecten."

Wat vindt een nieuwe collega bij het CIBG?

Het CIBG werkt output gestuurd. Dat betekent dat je veel vrijheid krijgt. Als je daarmee kunt omgaan, pas je hier goed. Uiteraard werken we hier volgens de scrum en agile methodieken; het CIBG is een eigentijdse organisatie. We streven met elkaar continu naar verbetering van onze systemen. Voor professionals die daaraan willen bijdragen is het een uitdagende werkomgeving. De samenwerking binnen de teams is goed. Collega’s stappen hier gemakkelijk op elkaar af. Ook de mix van startende en ervaren professionals is mooi. Je kunt veel van elkaar leren. Tot slot: je kunt je werkweek indelen volgens je eigen wensen. Zolang jij je maar inzet om het werk goed en tijdig af te krijgen. Moet ik een keer ’s avonds doorwerken, dan kan ik die uren gebruiken als ik een keer op de kinderen moet letten. Kortom, ook qua work life balance is het hier goed geregeld.

Wat kan het CIBG jou bieden?

Het CIBG heeft uiteenlopende vacatures.

Meer lezen?

Bekijk ook de verhalen van andere CIBG medewerkers.