Ik daag jonge ICT'ers uit om te solliciteren

Van een studie Hotelmanagement tot Applicatiemanager bij het CIBG: Marit Loeve deed het!

Na mijn opleiding werkte ik een tijdje voor een ICT-consultancy bedrijf. Ik wilde wat anders en op aanraden van een goede bekende ben ik gaan kijken wat de rijksoverheid mij kon bieden. Dat bleek een drukke uitdagende functie als Applicatiemanager te zijn. Samen met een buddy beheert Marit de generieke services van het CIBG zoals de print- en emailstraat. Met een andere buddy is zij verantwoordelijk voor een aantal applicaties die door zorgverleners worden gebruikt. Vaak ben ik bij de bouw van een nieuwe applicatie aangehaakt, na oplevering liggen beheer en onderhoud ook weer bij ons. De applicaties zijn vaak onderling afhankelijk, wat het beheer van zo’n pakket applicaties extra interessant maakt.

Marit Loeve ten voeten uit
Beeld: ©CIBG

Werken bij het CIBG, verre van suf

Hoe is de overstap van een commerciële studie en job naar het CIBG? “Leuk! Waar het beeld van de suffe overheid vandaan komt, geen idee. Het CIBG is juist volop in beweging. We krijgen regelmatig nieuwe uitdagende projecten. We werken als ICT-afdelingen dan ook continu aan de ontwikkeling en verbetering van onze applicaties. Daarbij is de sfeer informeel, transparant en heel open. Nieuwe ideeën zijn welkom. En hoewel iedereen het druk heeft, nemen collega’s altijd de tijd om elkaar te helpen. Tel daarbij op de goede arbeidsvoorwaarden en de vrijheid en je begrijpt waarom ik hier met plezier werk. Bovendien is de hele rijksoverheid als het ware één grote werkgever, maar elk onderdeel heeft een eigen aandachtsgebied, eigen doelgroep, eigen systemen. Een mooie omgeving waar je veel kunt leren en kunt doorgroeien als je je daarvoor inzet.”

Durf jij mee te denken over onze organisatie?

“Het CIBG is volop in ontwikkeling. Dat heeft grote gevolgen voor de manier waarop wij als ICT-afdelingen zijn georganiseerd. Hoe moet die organisatie eruit zien? Hoe kan het beter? Durf jij in je eerste baan over dit soort vragen mee te denken? Ben je een duizendpoot, sociaal en werk je goed onder tijdsdruk? Dan daag ik je uit om bij het CIBG te solliciteren. Voor een goed idee is hier altijd ruimte, vaak krijg je ook de kans om je idee zelf uit te voeren. Wij zijn niet de meest bekende overheidsorganisatie. Maar we bieden ook jonge professionals heel veel kansen.”

Wat kan het CIBG jou bieden?

Het CIBG heeft uiteenlopende vacatures.

Meer lezen?

Bekijk ook de verhalen van andere CIBG medewerkers.